Kerrostaloasumista puutarhakaupungin tapaan

Hennassa korkeimmat kerrostalot ovat 5-kerroksisia ja ne rakennetaan pääkatujen varsille, keskuspuiston laidalle sekä kaupunginmuuriksi kortteleiden ympärille. Kerrostalot suojaavat kortteleita ja pihapiirejä liikennemelulta ja tuulilta. Kerrostaloasukkaiden elintila jatkuu piha-alueelle, sillä pysäköinti sijoitetaan pääosin pihakaduille ja parkkialueille. Katutason asunnoilla on omat pihat, ja ylempien kerrosten parvekkeilta avautuu näkymiä pientalokortteleiden kattojen yli puistokaduille tai ympäröivälle maaseudulle.

Pientaloissa vanhan puukaupungin tunnelmaa

Vaikka talot ovat uusia, Hennan kadut tuovat mieleen perinteisten suomalaisen puukaupungin. Porttien takana avautuu asukkaiden oma maailma, jossa umpikortteleiden suojaisat sisäpihat tarjoavat luonnonläheisyyttä ja yksityisyyttä.

Yhteisen rakennustavan vuoksi talot ovat katurajassa kiinni, ja pienelläkin asunnolla on sisäpihalla oma piha tai suojaisa parveke. Tilaa ei ole hukattu, vaan omassa oleskelupihassa jokaiselle neliömetrille löytyy hyödyllinen käyttötarkoitus.

Rivi- ja pienkerrostaloissa on sekä perheille sopivia että pienempiä asuntoja. Nämä tontit soveltuvat erinomaisesti myös ryhmärakentamiseen, vaikkapa kolmen–neljän perheen kesken. Hennan tonteille voit hyvin rakentaa myös hyvin pienen omakotitalon, vähimmäiskokoa ja kerroslukua ei ole määrätty.