Hennan hankkeiden avulla on saatu tuotettua useita erilaisia kokeiluja. Lue alta tiedotteemme joulukuussa 2018 toteutusta kokeilustamme. Kokeilu oli osa Resurssifiksu Henna-hanketta.

Hennan asemalle saatiin ensimmäinen yhteiskäyttöauto!

Hennassa uudet liikenneratkaisut tukevat asukkaiden ja vierailijoiden joustavaa ja kestävää liikkumista Hennassa ja lähialueilla. Hennan asemalla seisoo päivisin paljon työmatkalaisten autoja. Nyt kokeillaan palvelua, jossa oman auton voi vuokrata muille sillä aikaa kun sitä ei itse tarvitse. Auton omistaja ja lainaaja sopivat palvelun välityksellä auton käyttöön liittyvistä käytännön kysymyksistä. Palvelua tarjoava yritys huolehtii vakuutuksista ja vuokraamisen sujuvuudesta.

”Hennaan on kätevä jättää auto ja hypätä junaan. Lentoasemallekin pääsee junalla kätevästi. Tästä [yhteiskäyttöautosta] hyötyy kaikki, minä saan auton omistajana vuokratuloa ja joku autoa tarvitseva voi käyttää autoani silloin, kun se muussa tapauksessa seisoisi tyhjänpanttina asemalla. Asemalla seisoo hurja määrä autoja joka päivä”, sanoo Hennassa asuva Kim Sundvik, joka antoi autonsa yhteiskäyttöön ensimmäisten joukossa.

Orimattilan kaupungin ja Blox Car -yrityksen yhteistyössä järjestämä yhteiskäyttökokeilu pyrkii tukemaan Orimattilan liikenteen kehittämistä resurssiviisaseen suuntaan. “Yhteiskäyttöautoille on varattu oma pysäköintipaikka Hennan asemalla. Kuka tahansa voi laittaa autonsa yhteiskäyttöön palvelun kautta”, selventää projektipäällikkö Kristian Keinänen Orimattilan kaupungilta.

Nyt kaupunki kannustaa asukkaita kokeilemaan yhteiskäyttöautoja. Yhteiskäyttöauton kokeilijoilta toivotaan palautetta uudesta palvelusta. Täten 5.11.2018 – 11.1.2019 aikana yhteiskäyttöautoa kokeilleiden ja palautetta antaneiden kesken arvotaan Tesla viikonlopuksi käyttöön. Auton voi varata osoitteessa Bloxcar.fi.

Yhteiskäyttöautopalvelun avajaisia vietetään Hennan asemalla ke 5.12.2018 Klo 7 – 10.

Paikalla autonsa yhteiskäyttöön tarjoava Kim Sundvik, hankepäällikkö Kristian Keinänen Orimattilan kaupungilta, toimitusjohtaja Paul Nyberg Shareit Bloxcar Oy:stä, projektipäällikkö Satu Lähteenoja ja palvelumuotoilija Sonja Nielsen Demos Helsingistä. Glögitarjoilu.

Linkki Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/2002979786462671/

Lisätietoa:
Bloxcar.fi