Harrasta Hennan ympäristössä

Vapaa-ajan Henna

Hennan aktiivisessa yhteisössä ei aika käy pitkäksi. Puutarhakaupunkia ympäröivien kylien Luhtikylän, Karkkulan ja Mallusjoen vilkas harrastustoiminta ja vapaa-ajan palvelut sekä monet tapahtumat tarjoavat elämäniloa myös tuleville hennalaisille.

Ulkoilu ja liikunta ovat lähellä hennalaisten sydäntä. Ulkoilumaastot ovat oman kodin tuntumassa. Lahden seutu on tunnettu talviurheilumahdollisuuksistaan, Orimattilassa etenkin ratsastus, yleisurheilu ja suunnistus ovat aktiivisesti harrastettuja lajeja. Jatkossa omien puutarhojen ohella myös puutarhakaupungin viljelypalstoilla on mahdollisuus kotitarveviljelyyn.

Vilkasta kulttuuri- ja musiikkielämää löydät niin ympäröivistä kylistä, Orimattilasta, Lahdesta kuin pääkaupunkiseudultakin.

Hennan alueen ulkoilureitit.

Luhtikylä

Luhtikylässä toimii aktiivinen kyläseura, Luhtikylän Nuorela ry., Yhdistys järjestää kyläläisille harrastustoimintaa ja erilaisia tapahtumia, mm. urheilukilpailuja, liikuntavuoroja ja iltamia. Yhdistys myös ylläpitää ja vuokraa harrastus- ja juhlatila Nuorelaa.  Talo urheilukenttineen sijaitsee kylän eteläpuolella

Luhtikylän Nuorela ry Facebookissa

Tule mukaan Luhtikylän Facebook-ryhmään

Mallusjoki

Mallusjoen nuorisoseurantalolla järjestetään vuosittain heinä-elokuun vaihteessa  Takinkääntöviikko-niminen musiikkijuhla, jonka aloittaa yleensä Mallusjoen kesäasukas Kaj Chydenius.

Mallusjoen vanhalla koululla on vuodesta 2015 toiminut Lasi- ja keramiikkakeskus Kuu, joka järjestää alan kursseja, näyttelyitä ja tapahtumia

Mallusjoki Nuorisoseura ry Facebookissa

Tule mukaan Mallusjoen Facebook-ryhmään

Orimattila ja Lahden seutu

– junalla vartissa Lahden keskustaan

Hevoset, tekstiiliteollisuus ja taide liittyvätOrimattilaan, persoonalliseen pikkukaupunkiin, jossa asuu yli 16 000 asukasta. Orimattila sijaitsee Lahden eteläpuolella, vajaan tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Lahden seutu on kuin luotu liikuntaa ja ulkoiluharrastuksia varten. Alueella on useita kansallispuistoja ja luontoreittejä, mittavat vesistöt ja monipuoliset kuntoilureitit sekä treenikeskuksia vaativampaankiin harjoitteluun. Aktiivielämään on helppo lähteä joko ohjatusti tai omatoimisesti. Hiihdä Salpausselän harjuille, patikoi eväät repussa tai soutele juotavan puhtaalla Päijänteellä.

Tutustu Orimattilaan

Nähtävää Orimattilassa

Kurkista Lahden seudun mahdollisuuksiin