Hennan kestävän rakentamisen opas auttaa energiatehokkuuteen

 

Miten kannattaa huomioida kulutuspiikit sähkösuunnittelussa? Ovatko kotini valinnat esteettisesti kestäviä? Miten voin varmistaa, että pystyn asumaan kotona myös vanhana?

Orimattilan kaupunki on julkaissut kestävän rakentamisen oppaan. Se antaa vinkkejä kestävään suunnitteluun, opastaa huomioimaan rakennuksen elinkaaren ja auttaa hahmottamaan kodin suunnittelun ja rakentamisen esteettisesti ja teknisesti kestäviä ratkaisuja. Oppaassa huomioidaan myös lämmitys- ja sisäilmaratkaisut.

Omakotirakentajille räätälöity opas on tehty palvelemaan Orimattilan puutarhakaupunginosa Hennan uusien asukkaiden tarpeita, mutta se toimii myös yleisenä käsikirjana aiheeseen. Sen ohjeet, vinkit ja linkit täydentävät rakennusmääräyksiä, rakennustapaohjeita ja muita virallisia asiakirjoja.

– Henna on suunniteltu kaupunginosaksi, joka rakennetaan resurssiviisaasti. Haluamme varmistaa, että Hennassa asuminen on helppoa ja ekologisesti kestävää, hankepäällikkö Kristian Keinänen kertoo.

Henna on tiiviisti kaavoitettu kaupunginosa, jossa arjen palvelut ovat lähellä. Resurssiviisaus tarkoittaa mm. joustavaa liikkumista, energiatehokasta rakentamista, kestävän elämäntavan ja paikallisten tuottajien suosimista sekä monimuotoista yhdessä tekemistä.

– Henna on Orimattilan vastaus uusien sukupolvien uudenlaisiin tarpeisiin. Se on paikka heille, jotka arvostavat asumisen helppoutta ja ekologisuutta, yhteisöllisyyttä ja luonnonläheisyyttä, Keinänen summaa.

Lataa Rakentajan opas kestävään rakentamiseen alla olevasta linkistä.

Lisätietoja:
Hankepäällikkö Kristian Keinänen
Orimattilan kaupunki
p. 044 781 3702
kristian.keinanen@orimattila.fi