Fiksu Henna

Henna syntyy suoraan digitalisaation aikakaudelle ja siksi on hyvä suunnitella alusta alkaen, kuinka digitalisaatio tekee Hennasta paremman alueen elää, asua, työskennellä ja yrittää. Vuoden 2017 aikana on käynnissä Fiksu Henna -projekti, jossa tutkitaan, suunnitellaan ja kokeillaan juuri Hennaan sopivia älykaupunkiratkaisuja (smart city).

Mitä fiksu Henna voisi olla?

  • Joidenkin vuosien kuluttua Hennasta liikkumista saattaa helpottaa matkaketjusovellus, jolla voi kätevästi yhdistää kulkemista junalla, yhteiskäyttöisellä sähköautolla, kaupunkipyörällä ja kenties robottibussilla.
  • Netin kautta voi löytää naapurin, jolta lainata porakonetta.
  • Jos tiloissa on älylukkoja, voi antaa helposti lähetille luvan viedä ruoat suoraan jääkaappiin tai kylän yhteisessä projektissa voidaan sujuvasti käyttää jotakin vapaata tilaa.
  • Hennaan ympäröivän maaseudun tiloilta voi tilata kätevästi netin kautta ruokaa noutopisteautomaattiin.
  • Vapaaehtoiset Henna-oppaat auttavat uusia asukkaita löytämään palvelut ja mieleisensä yhteisöt.

Kesän ja syksyn 2017 aikana Hennaan sopivia älykäskaupunkiratkaisuja pohditaan työpajoissa. Mukana on joukko asiantuntijoita ja Hennan sidosryhmiä. Projektissa on mukana myös Haaga-Helian ammattikorkeakoulu, jonka opiskelijat tekevät asukashaastatteluita ja ideoivat prototyyppejä. Projektia vie läpi digitalisaatioasiantuntija Vesa Ilmarinen Katalysti Oy:stä.

Työn tuloksia tullaan toteuttamaan vaiheittain Hennan rakentuessa. Monista ratkaisuista on hyötyä laajemminkin Orimattilassa ja koko seudulla.

Onko sinulla ideoita fiksusta Hennasta? Haluatko olla mukana rakentamassa fiksua Hennaa?

Lue lisää Hennan kehittämisalustasta tai ota yhteyttä:
Vesa Ilmarinen, p. 040 508 6447, vesa.ilmarinen[at]katalysti.fi
Kimmo Kuparinen, p. 0400 842 408, kimmo.kuparinen[at]orimattila.fi

Fiksu Henna