Hennan omakotitalot lämmitetään ekologisesti

Arki täyttyy elämän tärkeistä asioista kuten perheestä, harrastuksista ja työstä. Aika on arvokasta eikä sitä kannata tuhlata pannuhuoneessa tuhahteluun. Nykyään lämmitysjärjestelmältä on lupa odottaa varmuutta, tehokkuutta ja ennen kaikkea helppoutta. Alueellinen energiayhtiö Nivos on miettinyt Hennan asukkaille erilaisia ratkaisuja ympäristöystävälliseen lämmitykseen.

Ota takapihasi lämpöaarre käyttöön

Valitse kotisi lämmitysjärjestelmäksi maalämpö- tai ilmavesilämpöpumppu. Niiden talteen keräämä lämpö on täysin ilmaista. Itse pumput tarvitsevat toimiakseen pienen määrän sähköä, jota voit tuottaa vaikka omilla aurinkopaneeleilla.

Valjasta aurinko tuottamaan

Aurinkosähkön tuottajana pienennät sekä energialaskua että hiilijalanjälkeäsi merkittävästi. Voit myös myydä ylijäämäenergian Nivokselle ja siitä maksetaan sinulle saman verran kuin itse maksat sähköenergiastasi.

Rakennusvalvonta auttaa maalämpökaivojen ja aurinkopaneelien suunnittelussa

Minttukujan rakentamistapaohjeet suosittelevat aurinkolämmön hyödyntämistä ja puulämmitteisen tulisijan rakentamista. Aurinkopaneelit esitetään osana rakennuslupapiirustuksia. Maalämmön soveltuvuus kannattaa tarkistaa tonttikohtaisesti rakennusvalvonnasta. Kaupunki teettää parhaillaan selvitystä maalämpökaivojen sijoituspaikoista Hennan pienikokoisille tonteille. Lisätietoja aurinkopaneelien ja lämpökaivojen sijoittamisesta saa Orimattilan kaupungin rakennusvalvonnasta.
Rakennustarkastaja Timo Tarkkala, timo.tarkkala(at)orimattila.fi, p. 040 749 7065

Nivoksen tarjous - Hennan energia- ja valokuitupaketti

Hennaan muuttaessasi sinun on mahdollista yhdistää äly ja eko. Kun tilaat Nivokselta sekä valokuidun että energiaratkaisun, saat 610 euron alennuksen kokonaispaketista. Valittavanasi on valokuidun kaveriksi aurinkopaneelit, maalämpöpumput sekä ilmavesilämpöpumput.

Lue lisää Nivoksen sivuilta www.nivos.fi/henna tai ota huoletta yhteyttä Nivoksen asiantuntijoihin jo suunnittelun alkuvaiheessa:
Kari Rissanen, p. 0400 328 229, kari.rissanen(at)nivos.fi
Timo Aalto, p. 040 669 1686, timo.aalto(at)nivos.fi