Asemakaavat ja suunnitelmat

Kaavoitustilanne

Orimattilan kaupunginvaltuusto hyväksyi Hennan ensimmäisen vaiheen asemakaavan 8.12.2014. Kaava sai lainvoiman 28.1.2015. Asemakaava-alue käsittää uuden rautatieaseman, pääkadun Vanhan Helsingintien ja aseman välille, koulun ja päiväkodin tontin sekä asuinkortteleita. Seuraavaksi asemakaava laadittiin Länsirinteen alueelle, jossa ovat myös Hennan ensimmäiset pientalotontit. Länsirinteen asemakaava sai lainvoiman 3.2.2016.

Hennan alueen laajempi kokonaissuunnitelma, masterplan, on hyväksytty kaupunginvaltuustossa ohjaamaan erillisten asemakaavojen laadintaa. Asemakaavoitusta ohjaa myös Hennan osayleiskaava, joka on hyväksytty kaupunginvaltuustossa 21.2.2011.

Kaava-aineistot:
1. vaiheen asemakaavakartta ja kaavaselostus
Länsirinteen asemakaavakartta ja kaavaselostus
Osayleiskaavakartta ja kaavaselostus
Masterplan

Katusuunnitelmat

Hennan ensimmäiset katusuunnitelmat käsittävät Asemarinteen ja Hennan bulevardin kiertoliittymälle asti. Tekninen lautakunta hyväksyi Hennan alueen ensimmäiset katusuunnitelmat 9.2.2016.

Suunnitelmakartat:
Asemarinteen katusuunnitelma
Hennan bulevardin katusuunnitelma (1. vaihe)

Hennan aseman ylikäytäväsilta

Junaradan ylittävä asemalaiturilta toiselle johtava valkoinen, teräsrakenteinen kaarisilta on Hennan maamerkki myös läheisellä moottoritiellä kulkeville. Sillan on suunnitellut Esko Rechardt ja Sean LeCoultre.