Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje tästä

Julkaistu 10.4.2018

Hennasta on valmistunut 3D-malliin pohjautuva animaatiovideo

Lähde nyt aikamatkalle rakenteilla olevaan puutarhakaupunkiin ja kurkista, millaiselta Hennan puutarhakaupunki näyttää tulevaisuudessa: https://youtu.be/5Md77mw2mDo.

Hennan juna-asema

Hennasta on valmistunut 3D-malliin pohjautuva animaatiovideo.
Kuva: Ramboll

Henna mukana Kevätmessuilla Helsingin messukeskuksessa

Hennan omakotitontit ovat esillä Kevätmessuilla 12.–15. huhtikuuta Helsingin messukeskuksessa. Tule tutustumaan ekologisen puutarhakaupungin tonttitarjontaan. Löydät meidät Oma Koti -messuhallista, osastolta 2d35. Arvomme kaikkien osastolla kävijöiden kesken hedelmäpuun istutettavaksi omalle pihamaalle. Tapaamisiin Kevätmessuilla!

Kevätmessut 12.-15.4.2018

Huippunopea valokuitunetti ei pätki

Yksi pelaa verkkopeliä, toinen kuuntelee Spotifytä, kolmas katsoo kokkausohjelmaa suorana Areenasta ja neljännen etätyöpäivä jatkuu yhä. Verkossa on tungosta, mutta nettiyhteys rullaa moitteetta kodissa, joka on yhdistetty valokuituverkkoon. Kuitu on tämän päivän ratkaisu, joka takaa myös tulevaisuudessa palveluiden toimivuuden kotonasi.

Alueellinen energiayhtiö Nivos rakentaa Hennaan valokuidun. Hennassa jokaisella kodilla on tilaisuus hankkia nopea valokuituyhteys, joka luo väylän maailmaan sekä edellytykset kotisi älykkäille ratkaisuille. Lue lisää valokuidusta Hennan nettisivuilta.

Hennaan nousee kolme muuttovalmista energiatehokasta ja ekologista Kiiruna Taloa

Kiiruna Talot rakentaa Hennaan kolme muuttovalmista omakotitaloa. Minttukujalle rakennettavat kodit ovat 87-neliöinen Karunki ja kaksi 102-neliöistä Kivirantaa. Talot sijaitsevan alle kilometrin päässä Hennan juna-asemalta ja noin 10 minuutin päässä lähimmästä koulusta ja päiväkodista.

Muuttovalmius tarkoittaa sitä, että Kiiruna Talot hoitavat rakennusluvan hakemisen, maansiirtotyöt ja perustukset sekä toimittaa muuttovalmiin talon tontille noin 4-6 kk:n päästä tilauksesta. Koti on valmis asuttavaksi muutaman viikon kuluttua toimituksesta, kun sisäpinnat on viimeistelty.

Haluatko omaan kotiin vielä tämän vuoden puolella? Kysy lisää Hennan taloista Pentti Sutiselta, pentti.sutinen(at)kiirunatalot.fi, p. 045 849 9980. Tervetuloa myös paikan päälle tutustumaan – katso kevään esittelyajat Kiiruna Talojen nettisivuilta!

Kiiruna Talo

Hennaan nousee kolme muuttovalmista energiatehokasta ja ekologista Kiiruna Taloa.
Kuva: Kiiruna Talot

Demos Helsinki yhteistyökumppaniksi Hennaan

Orimattilan kaupunki valitsi Demos Helsingin yhteistyökumppaniksi rakentamaan resurssiviisasta tulevaisuuden puutarhakaupunkia. Demos on yhteiskunnallista muutosta tekevä ajatushautomo, joka tuo erilaisia ihmisiä ja organisaatioita yhteen ja luo uudenlaisia ajattelu- ja toimintamalleja.

Viime vuonna käynnistynyt smart city -henkinen Fiksu Henna saa jatkoa, kun Sitra myönsi tammikuussa rahoituksen ResurssiFiksu Henna -hankkeelle. Hankkeessa toteutetaan vuoden 2018 aikana resurssiviisauteen (esim. matkaketjut, älykkäät kiinteistöt, kiertotalous ja vertaispalvelut) liittyviä toimenpiteitä ja kokeiluja yhteistyössä eri kumppaneiden kanssa. Vuoden mittainen hanke käynnistyy huhtikuun aikana.

– Tulevaisuuden ennakointi auttaa varautumaan erilaisiin tulevaisuuksiin ja löytämään avaimet toivottavan tulevaisuuden rakentamiseen. Kokeilut ovat tehokas keino käynnistää muutos. Kun erilaiset ihmisryhmät pääsevät kehittämään yhdessä, syntyy muutos, joka juurtuu syvälle, ResurssiFiksu Henna -hankkeen projektipäällikkö Satu Lähteenoja sanoo.

Lisätietoja ResurssiFiksu Henna -hankkeesta: projektipäällikkö Satu Lähteenoja, satu.lahteenoja(at)demoshelsinki.fi, p. 044 500 2993. Lue lisää Demos Helsingistä.

Henna mukana Fiksu Assa -tempauksessa

16.–21. huhtikuuta vietetään Fiksu Assa -tapahtumaa juna-asemien ympäristössä. Myös Hennan asemalla tapahtuu, kun Luhtikylän Nuorela ry. tarjoaa kahvia asemalla keskiviikkoaamuna 18.4.

Asemat ovat tärkeitä kaupunkilaisen arjen kohtaamispaikkoja ja ilmastofiksun liikkumisen solmukohtia. Viikon aikana eri toimijat tuovat esille vähähiilisiä ja ilmastoviisaita palveluja asemien käyttäjille ja asukkaille kuudessa kaupungissa ja kunnassa: Espoossa, Helsingissä, Lahdessa, Lempäälässä, Tampereella ja Vantaalla.

Fiksu Assa -tapahtuma on osa Ympäristöministeriön ja HSY:n koordinoimaa yhteishanketta Asemanseudut kaupunkikehittämisen ja markkinakokeilujen alustana. Lue lisää Fiksu Assa -tapahtumasta.

Fiksu Assa -ilmastopäivät

Henna-oppaat toivottavat uudet asukkaat tervetulleiksi Orimattilaan

Lähes kymmenen hyväntuulista Henna-opasta kokoontui 19. maaliskuuta Luhtikylän koululle. Ensimmäisten Henna-oppaiden tehtävänä on toivottaa uudet asukkaat tervetulleeksi Orimattilaan. Lisäksi oppaat jakavat hyviä vinkkejä paikallisista tapahtumista, harrastuksista ja palveluista sosiaalisessa mediassa. Oppaat toimivat hennalaisten virtuaalioppaina ja tekevät yhdessä Hennasta kotoisamman paikan uusille asukkaille.

Kysy lisää Henna-opastoiminnasta Henna – maaseudun asumisen ja elinvoiman pilottihankkeen hankepäällikkö Riikalta, s-posti: riikka.uusikulku(at)orimattila.fi.

Henna-oppaat toivottavat uudet asukkaat tervetulleiksi.

Ensimmäiset Henna-oppaat kokoontuivat Luhtikylän koululle.
Kuva: Riikka Uusikulku

Raksa-messujen hedelmäpuut arvottu

Kiitos kaikille Lahden RAKSA-messuilla vierailleille ja arvontaan osallistuneille. Arvonta on suoritettu ja puutarhamyymälä Hopeakuusi Oy:n hedelmäpuun voittivat Matti T., Raija N. ja Raisa L. Voittajiin on oltu yhteydessä sähköpostitse. Lämpimät onnittelut!

Joko sinulla on tontti, jonne istuttaa oma omenapuu? Tutustu Hennan tonttitarjontaan Orimattilan nettisivuilla.

Istuta puu omalle tontille.
 

Aiemmin julkaistut uutiskirjeet löydät tästä alta:          

Uutiskirje 7.3.2018

Uutiskirje 28.11.2017

Uutiskirje 18.9.2017

Uutiskirje 19.6.2017

Uutiskirje 29.3.2017

Uutiskirje 29.12.2016

Uutiskirje 6.7.2016

Uutiskirje 20.4.2016

Uutiskirje 15.12.2015

Uutiskirje 27.8.2015

Uutiskirjeen rekisteriseloste