Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje tästä

Julkaistu 28.11.2017

Hennan aseman avajaisia vietetään 10.12.

Hennan asema avataan sunnuntaina 10. joulukuuta. Avajaistapahtuma alkaa klo 12. Samana päivänä käynnistyy junaliikenne oikoradan uusimmalla asemalla.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner avaa Hennan uuden aseman. Luvassa on runsaasti orimattilalaista ohjelmaa, sillä lavalle nousevat mm. Mallusjoen miesvoimistelijat, Pikkaraisten kuoro, Orimattilan teatteri, Rockvoyage ja Mallusjoen torvisoittokunta.

Lahtelainen tubettaja Jaakko Parkkali tapaa nuoria avajaistapahtuman aikana. Perheen pienimmille on luvassa reipasta menoa, kun Mimi ja Kuku pääsevät Hennan aseman lavalle.

Avajaisissa voi tutustua myös Hennan tonttitarjontaan.

Avajaisiin voi saapua juhlajunalla tai tilausajobussilla. Lue lisää Hennan nettisivuilta.

Avajaistapahtuma on koko perheelle sopiva maksuton tilaisuus.

Hennan aseman avajaisten esiintyjät

Lahtelainen tubettaja Jaakko Parkkali tapaa avajaisissa nuoria junankäyttäjiä ja Mimi ja Kuku viihdyttävät perheen pienimpiä.

Hennan aseman juna-aikataulut julkaistu

Junaliikenne alkaa Orimattilan uudella Hennan asemalla sunnuntaina 10. joulukuuta. Kaikki oikoradalla liikennöivät Z-junat pysähtyvät Hennan asemalla. Junamatka Helsinkiin kestää 53 minuuttia, Tikkurilaan 34 minuuttia ja Lahteen 13 minuuttia. Juna pysähtyy Hennan asemalla tunnin välein.

Z-junan aikataulut löytyvät VR:n lähiliikenteen aikataulusivuilta tai VR:n aikatauluhausta. Hennan junaliikenteen aikataulut ovat voimassa 10.12.2017–17.6.2018.

Lue lisää junalipuista Hennan nettisivuilta.

Orimattilan ja Hennan välinen bussiliikenne käynnistyy samanaikaisesti junaliikenteen kanssa

Samaan aikaan junaliikenteen kanssa käynnistyy bussiliikenne Orimattilan keskustan ja Hennan aseman välillä. Reitin aikataulut löytyvät LSL:n (Lahden seudun joukkoliikennelautakunta) verkkosivuilta:

95 Orimattila – Henna (pdf)

95 Henna – Orimattila (pdf)

Lue lisää Hennan bussiliikenteestä.

Hyppää junan ja bussin kyytiin!

Hennan asema

Hennan asemalla on kaikki valmiina.
Kuva: ProIlmakuvaus, Markus Palo

Hennan ensimmäinen tonttikauppa solmittiin

Hennan ensimmäisen omakotitontin kauppakirja allekirjoitettiin 9. lokakuuta. Kaupunki ojensi ensimmäisille Hennan asukkaille kukkasipuleita ja puutarhatyökaluja. Lisäksi asukkaat saivat leikkimielisen kunniakirjan, jossa heidät toivotettiin tervetulleeksi uuteen puutarhakaupunginosaan.

– No entäs Henna, keksivät Järvenpäässä asuvat Tiina ja Jukka etsiessään paikkaa uudelle kodille. Hennan kumpuileva maalaismaisema viehätti ja joulukuussa käynnistyvä nopea junayhteys työpaikoille Lahteen ja Helsinkiin saivat pariskunnan jättämään tonttihakemuksen viipymättä.

Lue lisää Minttukujan tonteista Hennan nettisivuilta.

Hennan ensimmäinen tonttikauppa 

Hennan ensimmäiset tontin ostajat saivat tarvikkeita omalle tontilleen puutarhakaupunginosa Hennaan.
Kuva: Saara Paajanen, Orimattilan kaupunki 

Testaa asujatyyppisi ja voita Helkaman hybridipyörä

Voisiko tuleva kotisi olla Hennassa? Mitä asioita arvostat asumisessa ja millaisella asuinalueella viihdyt parhaiten? Käy vastailemassa muutamaan asumisaiheiseen kysymykseen. Kerromme sinulle asujatyyppisi. Osallistut samalla Helkaman upean S2-hybridipyörän arvontaan. Vielä ehdit vastaamaan - kysely on auki 30.11. asti.

Oletko kylän uskottavin hipsteri vai rauhaa rakastava pesänrakentaja? Ota selvää!

Kysely löytyy osoitteesta http://asumaan.hennaan.fi/.

Testaa asujatyyppisi ja osallistu kilpailuun!

Hennaan on valmistunut resurssiviisauteen tähtäävä Fiksu Henna -suunnitelma

Orimattilan Hennaan on valmistunut smart city -henkinen Fiksu Henna -suunnitelma. Suunnitelma esiteltiin lokakuussa pidetyssä loppuseminaarissa. Paikalla oli mm. rakennusliikkeitä, start upeja ja paikallisia luottamushenkilöitä.

Hennassa on kurkistettu rohkeasti tulevaisuuteen ja pohdittu, mitä pitäisi ottaa huomioon, kun uusi kaupunginosa syntyy suoraan digitalisaatioaikakaudelle. Seuraava askel onkin pohtia, miten fiksuus saadaan näkymään, tuntumaan ja maistumaan Hennassa. Lue lisää Fiksusta Hennasta.

Fiksu Henna -seminaari kokosi yhteen smart city -toimijoita.

Fiksu Henna on kerännyt ympärilleen verkoston suomalaisia smart city -toimijoita.
Kuva: Saara Paajanen, Orimattilan kaupunki

Aiemmin julkaistut uutiskirjeet löydät tästä alta:          

Uutiskirje 18.9.2017

Uutiskirje 19.6.2017

Uutiskirje 29.3.2017

Uutiskirje 29.12.2016

Uutiskirje 6.7.2016

Uutiskirje 20.4.2016

Uutiskirje 15.12.2015

Uutiskirje 27.8.2015