Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje tästä

Julkaistu 8.6.2018

Henna - tulevaisuuden puutarhakaupunki

Hennan kehittäjäklubi käynnistyy 13.6.

Tule mukaan Hennan kehittäjäklubin avajaisiin keskiviikkona 13. kesäkuuta klo 18 Orimattilan Kehräämölle, 3. kerroksen Tanssisaliin (Pakaantie 1, Orimattila).

Kehittäjäklubiin ovat tervetulleita kaikki toimijat, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan Hennan kehittämiseen ja rakentamiseen: pienet ja isot yritykset, järjestöt ja yhteisöt niin Orimattilasta kuin muualta Suomesta sekä nykyiset ja tulevat asukkaat.

Kehittäjäklubi tapaa kuluvan vuoden aikana kolme kertaa. Lisäksi ideoita viljellään kehittäjäklubin omassa Facebook-ryhmässä.

Yrittäjät ja asukkaat pääsevät kehittäjäklubissa yhdessä suunnittelemaan ja rakentamaan tulevaisuuden puutarhakaupunkia, kuulemaan alueen mahdollisuuksista ja keskustelemaan tulevaisuuden palveluista. Yrittäjät voivat löytää klubissa uusia mahdollisuuksia Hennassa ja kokeilla uusia ideoita ja liiketoimintaa. Lisäksi kehittäjäklubissa voi tavata uusia ihmisiä ja yrityksiä sekä solmia yhteistyökumppanuuksia.

Hennan alue tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokeilla uusia, resurssifiksuja toimintoja ja palveluita. Alueelle halutaan tulevaisuuden elämäntapoja tukevia ratkaisuja: ekologisia koteja, älykkäitä energiajärjestelmiä, sujuvia matkaketjuja, yhteiskäyttöautoja, fiksuja kauppapalveluita, viljelypalstoja, yhdessä tekemistä ja kehittämistä.

Ilmoittaudu mukaan Kehittäjäklubin avajaisiin 10.6. mennessä osoitteeseen hennaan(at)orimattila.fi.

Lähde sinäkin mukaan!

Hennan kehittäjäklubi 13.6.2018

Henna saanut omat Facebook-kanavat – liity mukaan tykkäämään

Hennaa voi seurata nyt myös Facebookissa. Henna on saanut oman Facebook-sivun, jossa kerrotaan puutarhakaupungin tuoreimmat kuulumiset.

Lisäksi Hennalla on oma Facebook-ryhmä, jossa kaikki halukkaat voivat tuoda esille Hennaa koskevia vinkkejä: ajankohtaisia tapahtumia ja paikallisia tuotteita ja palveluita.

Bongaa Henna-juna oikoradalta

Henna on saanut oman nimikkojunavaunun, kun oikoradalla liikennöivä lähijunan vaunu teipattiin Henna-mainoksin. Henna-junan voi bongata oikoradalla ja sen asemilla Lahdessa, Hennassa, Mäntsälässä, Haarajoella, Keravalla, Tikkurilassa, Pasilassa ja Helsingin päärautatieasemalla. Juna liikennöi kesäkuun alusta joulukuun alkuun saakka.

Bongaa Henna-juna oikoradalla

Henna-junan voi bongata oikoradalla, pääradalla tai rantaradalla.
Kuva: Joni Tolvanen.

Hennan tulevaisuuden päivähoito- ja koulupalveluista linjauksia kesäkuussa

Hennassa ja ympäröivissä kylissä on tehty kevään aikana selvitystä alueen päivähoito- ja koulupalvelujen järjestämisestä. Myös alueen lapset ovat kertoneet omat mielipiteensä, sillä selvityksen aikana on kartoitettu eri ratkaisujen vaikutuksia lapsiin. Lisäksi perheiden näkemyksiä lasten palveluista on kerätty kyselyn avulla.

Lapsivaikutusten arviointi on toteutettu Tähtelän ryhmäperhepäiväkodissa ja Luhtikylän koulussa. Lasten näkemyksiin voi tutustua Orimattilan nettisivuilla osoitteessa: https://peda.net/orimattila/lal/lal2.

Orimattilan sivistys- ja hyvinvointivaliokunta pohtii kokouksessaan 12.6. vaihtoehtoisia ratkaisuja Hennan päiväkoti- ja koulupalvelujen toteuttamiseksi.

Hennan Länsirinteen asuinaluetta laajennetaan

Hennan kolmannen vaiheen rakentamishankkeen urakoitsijaksi valittiin orimattilalainen Maansiirtoliike Erkkiheikkilä Oy.

Kesän aikana jatketaan Hennan bulevardin rakentamista Minttukujalta kiertoliittymälle asti. Tulevan kiertoliittymän kohdalla tie liittyy nykyiseen Huhdanojantien maantiehen. Bulevardin viimeinen osa ennen vanhaa Helsingintietä rakennettaneen vuonna 2019. Bulevardin valaistus toteutetaan asemalta kiertoliittymälle asti.

Länsirinteen asuinalueella jatketaan katujen, vesihuollon ja teknisten verkostojen rakentamista. Rakentamisalueeseen kuuluvat Maustekatu, Sahramikatu, Salviakuja, Korianterikuja ja Korianteripolku. Samalla Länsirinteen kaduille asennetaan valaistuksen kaapelit- ja valaisinjalustat.

Urakan hinta oli lähes 2,0 miljoonaa euroa. Orimattilan kaupunginhallitus päätti asiasta 9. huhtikuuta.

Hennan bulevardin rakentaminen jatkuu

Bulevardin rakentaminen jatkuu Hennassa.
Kuva: Riikka Uusikulku.

Kiitos, Kimmo – mukavia hetkiä uusien haasteiden parissa!

Hennan kehittäjänä tunnettu Orimattilan kaupungin elinkeinojohtaja Kimmo Kuparinen on jäänyt eläkkeelle toukokuun lopussa. Aluekehittämisen parissa työskennellyt Kimmo on saanut Hennaan rahoitusta EU:n kautta ja luotsannut tulevaisuuden puutarhakaupunkia useissa EU-hankkeissa.

Kimmo jatkaa lähitulevaisuudessakin kehittämistehtävien parissa Päijät-Hämeessä ja Uudellamaalla. Aktiivinen tenniksenpelaaja nähdään jatkossa myös yhä useammin Lahden Kisahallin, Pajulahden tai Vierumäen tenniskentillä.

Kimmon seuraajana jatkaa kehittämispäällikkö Jenni Tolvanen. Jennin tavoittaa puhelinnumerosta 041 543 8517, sähköpostitse jenni.tolvanen(at)orimattila.fi ja Facebookista kehittämispäällikön omasta profiilista.

Kimmo Kuparinen

Hennan kehittäjä Kimmo Kuparinen odottaa myös Tuuliharjan yritysalueen kehittymistä.
Kuva: Riikka Uusikulku.

Kevätmessujen ja Fiksu Assa -ilmastopäivien hedelmäpuut arvottu

Kiitos kaikille Helsingin Messukeskuksen Kevätmessuilla ja Fiksu Assa -ilmastopäivillä vierailleille sekä arvontaan osallistuneille. Arvonta on suoritettu ja puutarhamyymälä Hopeakuusi Oy:n hedelmäpuun voittivat Riitta Y. ja Jari K. Voittajiin on oltu yhteydessä sähköpostitse. Lämpimät onnittelut!

Joko sinulla on tontti, jonne istuttaa oma omenapuu? Tutustu Hennan tonttitarjontaan osoitteessa: https://www.orimattila.fi/palvelut/rakentaminen/vapaat-tontit/omakotitalotontit/190-henna 

Istuta puu omalle tontille.

Aiemmin julkaistut uutiskirjeet löydät tästä alta:          

Uutiskirje 10.4.2018

Uutiskirje 7.3.2018

Uutiskirje 28.11.2017

Uutiskirje 18.9.2017

Uutiskirje 19.6.2017

Uutiskirje 29.3.2017

Uutiskirje 29.12.2016

Uutiskirje 6.7.2016

Uutiskirje 20.4.2016

Uutiskirje 15.12.2015

Uutiskirje 27.8.2015

Uutiskirjeen rekisteriseloste