Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje tästä

Julkaistu 18.9.2017

Junaliikenne starttaa Hennassa reilun kahden kuukauden kuluttua

Junaliikenne alkaa Hennassa sunnuntaina 10. joulukuuta. Junamatka Helsinkiin kestää 53 minuuttia, Tikkurilaan 34 minuuttia ja Lahteen 13 minuuttia. Juna pysähtyy Hennan asemalla tunnin välein.

Samaan aikaan junaliikenteen kanssa käynnistyy bussivuorot Orimattilan keskustan ja Hennan aseman välillä. Arkiaamuisin linja-auto liikennöi neljälle junavuorolle ja arki-iltapäivisin bussi kuljettaa kuudelta eri junalta. Viikonloppuna palvelee kuusi meno-paluuvuoroa, joista kolme ajaa aamupäivällä ja kolme iltapäivällä. Orimattilan kaupunginvaltuusto päätti bussivuoroista elokuussa.

Hennan aseman avajaisia juhlitaan koko Orimattilan voimin

Hennan uuden aseman avajaisia vietetään sunnuntaina 10. joulukuuta. Avajaisissa esiintyy orimattilalaisia kokoonpanoja tsuk tsuk -teemalla. Tervetuloa mukaan avaamaan Hennan asemaa ja viettämään koko perheen tapahtumaa! Avajaiset on kaikille avoin, maksuton tilaisuus.

Mitä asioita arvostat asumisessa? Vastaa kyselyyn!

Yhteisöllisen puutarhakaupunginosan Hennan suunnitelmat etenevät vauhdilla. Metropolialueelle nousevassa sympaattisessa pikkukaupungissa kaikki palvelut ovat lähellä, ekologiset valinnat on tehty helpoiksi ja junat kulkevat hetkessä Helsinkiin ja Lahteen. Hennassa yhdistyvät maaseudun ja kaupungin parhaat puolet.

Voisiko tuleva kotisi olla Hennassa? Testaa asujatyyppisi ja voita Helkaman hybridipyörä!

Hennan asukaskysely

Henna lintuperspektiivistä

Juna-aseman ja ensimmäisen asuinalueen rakennustyöt ovat loppusuoralla Helsinki–Lahti-oikoradan ja Lahdenväylän varteen rakentuvassa Hennassa. Nyt voit katsoa lintuperspektiivistä, miltä Hennassa näyttää!

Ilmakuva Hennan asemalta

Hennan asema valmistuu syksyllä ja junaliikenne käynnistyy joulukuussa.
Kuva: Markus Palo, ProIlmakuvaus

Minttukujan tontit myytävänä

Ensimmäiset tonttivaraukset on jo tehty Hennaan. Yhteisöllinen asuminen on osoittautunut kiinnostavaksi konseptiksi.

Minttukujan omakotitonttien koot ovat keskimäärin 400:sta lähes 800 neliöön. Rakennusoikeutta tonteilla on 180–250 kerrosneliömetriä.

Omakotitonttien neliöhinta on 22 euroa ja ne maksavat noin 9 000 - 17 000 euroa. Tontin voi myös vuokrata vuosivuokralla 5 % myyntihinnasta.

Rakentamaan tonteille pääsee kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Lue lisää myynnissä olevista tonteista Hennan nettisivuilta.

Visio Fiksusta Hennasta valmistunut

Hennaan on valmistunut smart city -henkinen Fiksu Henna -ohjelma. Tavoitteenamme on, että hennalaisen asukkaan arki olisi mahdollisimman sujuvaa uusien digitaalisten ratkaisujen avulla. Valmistuneessa suunnitelmassa on etsitty laajan asiantuntijajoukon kanssa juuri Hennaan sopivia ratkaisuja ja selvitetty, kuinka Orimattilan kaupungin kannattaa toteuttaa ja edistää Fiksun Hennan syntymistä. Fiksu Henna esitellään loppuseminaarissa 4. lokakuuta. Lue lisää Fiksusta Hennasta.

Fiksu Henna

Fiksu Henna tekee Hennasta paremman paikan asua ja yrittää sekä ympäristöystävällisemmän elää.
Kuva: Vesa Ilmarinen, Katalysti Oy

Orimattilan Henna - vähähiilisen puutarhakaupungin pilotti EAKR-hanke
Henna – maaseudun asumisen ja elinvoiman pilottihanke

Aiemmin julkaistut uutiskirjeet löydät tästä alta:          

Uutiskirje 19.6.2017

Uutiskirje 29.3.2017

Uutiskirje 29.12.2016

Uutiskirje 6.7.2016

Uutiskirje 20.4.2016

Uutiskirje 15.12.2015

Uutiskirje 27.8.2015